Grønn bakgrunn

Ørland Ballklubb 30 år

Ørland Ballklubb 30 år - vi gratulerer!


I Ørland Sparebank mener vi det er svært viktig å kunne gi tilbake til samfunnet vi er en del av, og det er en glede å kunne vise frem en av de mottakerne som mottar støtte fra vårt gavefond og som vi har sponsoravtale med.

 

Ørland Ballklubb har lenge vært en viktig instans i lokalmiljøet med å ha et fotball- og håndballtilbud til barn, voksne og seniorer. Ørland Sparebank er stolt og glad over å kunne bidra til en slik positiv satsning i lokalmiljøet. 


Ørland Sparebank har støttet Ørland Ballklubb hele veien siden opprettelsen for snart 30 år siden. Her har banken vært både hovedsponsor, men også involvert i en rekke prosjekter. 


Det siste store prosjektet har vært bygging av den nye idrettshallen Ørland Sparebank Arena, og en tribune til kunstgressbanen, Ørland Sparebank stadion kunstgress. Plasser som begge er viktige bidragsytere til at klubben har gode forutsetninger på et sportslig nivå 


Leder i ØBK, Aina Singstad forteller at dette er store investeringer hvor de har et samarbeid med Ørland kommune og banken, og at de har aldri fått til disse investeringene uten sin hovedsponsor Ørland Sparebank.


Ildsjeler som stiller opp for klubben


Videre forteller Singstad at ØBK har totalt 483 spillere og veldig mange ildsjeler. 

– Vi har dedikerte trenere og lagledere som stiller opp for laget sitt flere ganger i uken. I cupkomiteen og styrene legges det ned en stor innsats for å skape best mulig aktivitet for våre barn og unge. Uten de frivillige som stiller opp hadde vi ikke klart å drifte klubben, verken med oppgaver som skal utføres eller å trygge økonomien som grunnlag for stabil drift.

 

 

Banken er en viktig støttespiller

 

Støtten fra banken bidrar til at de kan tilby våre utøvere gode treningsforhold, sier Singstad. Et eksempel er at de prøver å holde prisen på treningsavgiften så lav som mulig. 

– Vi arrangerer også avslutninger etter endt sesong. Både for håndball og fotball, der ungene får pizza og brus, og sesongens ledere/trenere og dommere får en takk for innsatsen. Dette er mulig takket være vår hovedsponsor Ørland Sparebank, kommenterer Singstad. 


Nylig fikk klubben en julegave på kr 10 000 fra Ørland Sparebank. 

Dette er en støtte som er øremerket en av klubbens satsningsområder, nemlig å beholde spillere. Mange familier sliter økonomisk i dagens samfunn, og midlene er tiltenkt at våre medlemmer kan søke om i forbindelse med betaling av treningsavgift.

 

– Vi har utfordringer med å rekruttere og beholde spillere. For fotballen sin del skulle vi gjerne fått med flere jenter i flere årsklasser. Håndballgruppen sliter med å beholde ungdommene, spesielt gutter fra 14 år og oppover, samt beholde og stabilisere seniorlag i herreklassen, fortsetter Singstad 

 

Klubbens hovedfokus fremover er å rekruttere nye spillere og beholde de som de allerede har. Singstad sier klubben arbeider med å skape en god kultur for kompetanseheving hos trenere. Gode trenere er et viktig tiltak for å beholde spillere og bidra til utvikling hos den enkelte og laget. 

30-års jubileum  

Klubbens første arrangement i 2024 er 30-års jubileumet. ØBK fylte 30 år 18. januar 2024, og dette ble feiret spillere, medlemmer og sponsorer lørdag 20. januar.

Det var arrangement på dagen med diverse aktiviteter for spillerne, og på kvelden ble det bankett for å feire vår flotte klubb, avslutter Singstad. 

Bursdagsgaven fra Ørland Sparebank var kr 10.000 til både fotball- og handballavdelingen - som er øremerket reisecup'er for barn og ungdom. Vi stilte også lag til showkamp handball og fotball i Ørland Sparebank Arena. 

 

 

Stolt samarbeidspartner

I samfunnet vårt står frivilligheten sterkt, og vi mener at det er denne innsatsen som virkelig gir farge og liv til lokalsamfunnet vårt. Som lokalbank setter vi stor pris på alt det frivillige arbeidet som utføres rundt omkring. Derfor støtter vi dem som beriker nærmiljøet vårt, og vi satser stort på å bidra til ulike prosjekter og aktiviteter i nærmiljøet som bidrar til vekst og utvikling.