Grønn bakgrunn

Derfor bør du fylle opp BSU'en din nå

Boligsparing for ungdom - fyll opp før 29.12.23


Hvis du har tanker om å sette inn penger på BSU-kontoen må du huske å gjøre det innen fredag 29. desember. Da vil du få maksimalt ut av en av markedets mest gunstige spareløsninger.

Kontakt meg om BSU 

BSU i endring

Skattefradraget for Boligsparing for ungdom (BSU) ble kuttet til halvparten i statsbudsjettet for 2023. Du kan fortsatt kan spare opptil 27 500 kr i året, men det nye maksimale skattefradraget er 10 %, altså 2 750 kr. Og alle monner drar - sett inn det du ser er mulig for deg. Kanskje kan du ønske deg dette i julegave? 

BSU gir fortsatt folk mellom 18 og 34 år sjansen til å spare opptil 27 500 kr hvert år, med en øvre grense på 300 000 kr. Pengene er ment for boligformål, og det reduserte skattefradraget er designet for å oppmuntre til egen sparing for boligkjøp.

Her er en liste over hvorfor du bør spare med BSU:

  • Bankens beste rente.
  • Gjelder til du er 34 år.
  • Gode sjanser for boliglån med gunstig rente.
  • Årlig skattebesparelse på opptil 2 750 kr. En effektiv måte å bygge egenkapital på.
  • Maksimalt sparebeløp er 300 000 kr.
  • Pengene skal brukes til boliglån eller oppussing av egen bolig.
  • Attraktive skattefordeler.

Artikkel fortsetter under bildet

Pepperkakehus og sparegriser ørland Sparebank fyll opp bsu konto

BSU er smart hvis du drømmer om mer enn pepperkakehus. 

BSU-sparingen har begrensninger

Det er viktig å merke seg at sparing på BSU-konto også kommer med noen begrensninger - og disse er det lurt å være klar over før du velger å sette av penger til slik sparing. Blant annet kan pengene som settes inn på kontoen kun bli brukt til boligrelaterte formål - som egenkapital ved boligkjøp eller nedbetaling av lån på egen bolig. Hvis du eksempelvis skal bruke pengene til oppussingsprosjekter, må du søke om å bruke pengene til dette gjennom et eget skjema hvor bruksformålet må beskrives. For å få det godkjent, må oppussingsprosjektet være knyttet direkte til boligen din.

Når du kjøper bolig og ønsker å bruke pengene du har spart opp på BSU-kontoen, må dette være en bolig hvor du selv skal eie hele - eller deler av - boligen selv. Og det må være din primærbolig hvor du har en fast adresse som er knyttet til boligen. Dersom du kjøper bolig, og likevel ønsker å fortsette sparingen på BSU-kontoen din - kan du gjøre dette med en maks grense opp til 300 000 kroner inntil du er 34 år. Men vær da klar over at rentevilkår på kontoen endres etter fylte 34 år.

Kontakt oss i dag!

Hvis du fortsatt er usikker på om du skal starte med sparing på BSU-konto, eller har spørsmål rundt produktet, ikke nøl med å ta kontakt med oss! Våre dyktige rådgivere kan svare deg på det du lurer på om sparing, gi råd om hva som er den beste måten å spare på - og hjelpe med å sette opp en BSU-konto i dag.

God sparing, og lykke til!

Kontakt meg om BSU