Bakgrunn nyhet grønn

Hvordan unngå superdyr utenlandsferie i år

Å reise utenlands kan være en fantastisk opplevelse, men det kan også bli en veldig dyr en. Men det trenger ikke å være tilfellet. Ved å følge noen enkle tips og triks, kan du unngå å få en veldig dyr tur i år. Her er noen ideer:

Planlegg og bestill tidlig

Dette tipset er like irriterende som det er sant. Jo tidligere du planlegger og bestiller reisen, desto større er sjansen for å få gode tilbud. Mange reisebyråer og flyselskaper tilbyr spesialtilbud for de som bestiller tidlig, så sørg for å undersøke hva som er tilgjengelig.

Vær fleksibel

Å være fleksibel med datoene du reiser på, kan også hjelpe deg med å spare penger. Prisene på flybilletter og hotellrom kan variere mye fra dag til dag, så det kan være lurt å undersøke ulike alternativer. Hvis du har mulighet til å reise en annen dag enn den du først hadde planlagt, kan du kanskje spare mye penger.

Vær oppmerksom på valutakurser

Hvis du skal til et annet land, bør du være oppmerksom på valutakursene. Hvis du veksler penger på flyplassen eller i turistområder, kan du ende opp med å betale mye mer enn du egentlig burde. Sørg for å undersøke valutakursene på forhånd, og veksle pengene dine på en bank eller vekslingskontor som tilbyr gode priser.

Velg rimelige reisemål

Det finnes mange flotte reisemål som ikke koster hele reisekassen. Hvis du vil spare penger, bør du vurdere å reise til et rimeligere reisemål. Øst-Europa, Asia og Sør-Amerika kan alle være gode alternativer hvis du vil ha en flott ferie uten å betale for mye.
Selv om selve flyturen er dyr, kan det å bo i landet ikke koste en formue.

Unngå turistfeller

Mange turistfeller tar seg betalt for å tilby opplevelser som egentlig ikke er verdt pengene. Sørg for å undersøke nøye før du bestiller turer eller aktiviteter, og unngå å betale for ting du egentlig ikke trenger. Hvis du er usikker på om noe er verdt pengene, kan det være lurt å spørre lokale beboere eller andre reisende om deres erfaringer.

Velg rimelige overnattingsalternativer

Hotellrom kan være dyrt, spesielt i turistområder. Hvis du vil spare
penger på overnatting, kan du vurdere alternative alternativer som Airbnb, hosteller eller campingplasser. Disse alternativene kan være rimeligere og tilby en mer autentisk opplevelse av landet du besøker.

Bestill hotellrom med kjøkkenkrok

Mange hotell kan tilby en kjøkkenkrok med kokeplate og komfyr, og på den måten trenger du ikke å spise ute på restaurant hver eneste dag, men du har muligheten til å vippe opp noen smakfulle middagsretter på hjemmebane.

Bruk offentlig transport eller sykkel

Taxi og privat transport kan være dyrt, spesielt i turistområder. Hvis du vil spare penger på transport, kan du bruke offentlig transport som buss, tog eller metro. Disse alternativene er ofte billigere og kan også gi deg en mer autentisk opplevelse av landet du besøker. Er du i det spreke hjørnet, har de fleste gode sykkelutleie-tilbud.

Om du følger noen av disse rådene, kan det være mulig å spare noen surt opptjente kroner. Så da gjenstår det bare for dere å pakke de tre P-ene: Pass, Penger og Pillett. Selv om mobil og kort har tatt over to av disse…

Men for all del, husk solkrem.

Ansatte Ørland Sparebank

Vi er her hvis du lurer på noe - det er godt å ha en bank du kjenner!