Bakgrunn nyhet grønn

Oppdatere reiseforsikringen din før ferien?

Vi i Ørland Sparebank kan med trygghet melde at vår reiseforsikring virkelig er en av markedets beste. Vår samarbeidspartner Frende Forsikring har vunnet flere år på rad i Norsk Familieøkonomi sin store forsikringstest. Det å ikke ha reiseforsikring kan fort bli en dyr affære.

Hva er egentlig reiseforsikring?

– Reiseforsikring er den tryggheten du kan gi deg selv og din familie hver gang dere forlater hjemmet deres. På den måten har du forsikret deg selv og dine eiendeler på reise. Med en god reiseforsikring får du hjelp om du blir utsatt for tyveri, ulykke, avbestillinger eller forsinkelser, eller at bagasjen rett og slett ikke kommer frem. Dette sier forsikringsansvarlig Tove i Ørland Sparebank

Forsikringsansvarlig Tove i Ørland Sparebank

Med reiseforsikring fra vår samarbeidspartner Frende, er du dekket fra du reiser hjemmefra og helt til du er tilbake fra turen din. Siden 2011 har Frende sin reiseforsikring blitt kåret til best i test. Norsk Familieøkonomi sin årlige test satte vår reiseforsikring på topp også i 2022.

Terningkast seks betyr noe

Vi har et ønske om at vår reiseforsikring skal være den beste for våre kunder, derfor er det betryggende at vår forsikring helt siden 2011 har blitt kåret til best i test.

Her er et par av grunnene:

 • Gode dekninger på uhell
 • Forsinket bagasje, tapte utflukter og arrangement
 • Gode dekninger for død og invaliditet
 • Ingen egenandel på uhellsdekningen
 • Ubegrenset dekning ved avbrutt ferie og skade på leiebil
 • Ubegrenset dekning for medisinsk behandling
 • Dekker forsinket bagasje på inntil 6000 kroner per person
 • Den har norskspråklig vaktsentral med medisinsk personell alle dager, hele døgnet

Kjøp reiseforsikring her

Det å bli syk på ferie kan koste skjorta

En av to utbetalinger på nordmenns reiseforsikring har med sykdom på reise å gjøre. I fjor ble det utbetalt ikke mindre enn 745 millioner kroner til nordmenn som hadde blitt syke på tur. De vanligste sykdommene her er magesjau, ørebetennelse, hudproblemer og forverring av helsetilstanden.

- Hvert år har vi reiseskader som koster millioner av kroner. Du vil ikke ta den regningen alene, sier skadesjef på reise i Frende Forsikring, Petter Lassen.

Om du befinner deg i utlandet og blir dårlig, og da ikke har en reiseforsikring, kan fort regningen bli mye større enn du kan tenke deg, kun den minste ting kan gjøre en anseelig innhogg i lommeboken.


Her kommer et par eksempler på hva det kan koste.

 • Resept på allergimedisin på Kanariøyene, 2000-4000 kr. 
 • Magesjau i Tyrkia, 8000 kroner
 • Ørebetennelse på Kreta, 2000-4000 kr.
 • Hjemtransport fra Frankrike med ambulansefly, 250 000 kronerHjerteinfarkt i USA, 1,4 millioner kroner – i tillegg kommer hjemtransport

Når du ser på denne listen kan du se at det å dra til utlandet uten en god reiseforsikring kan være ekstremsport. Da er det bedre å slippe å bekymre seg med landets beste reiseforsikring.

Legen er allerede på mobilen din

En av de mange grunnene til at vår reiseforsikring er såpass bra som den er, er at om du blir skadet eller syk på en fritidsreise i Norge eller utlandet får du umiddelbar legehjelp på mobilen - helt gratis.

På den måten slipper du å befinne deg i en fremmed by, i et fremmed land, der de snakker et språk du ikke forstår. og på knotete engelsk prøver å forklare en drosjesjåfør at du trenger å dra til nærmeste legekontor.
Her kan du få gratis videokonsultasjon med legene fra våre samarbeidspartnere i Eyr. De kan gi råd og veiledning om generelle medisinske spørsmål som solbrenthet, forkjølelse, influensa, solbrenthet og mindre sår.
Uansett er det lurt å huske å ta med det norske helsetrygdkortet, som gir deg medisinsk behandling i utlandet i tillegg.

Bare husk å laste ned EYR-appen før du drar utenlands og uhellet er ute, så går alt mye enklere.

Med vår reiseforsikring i bagasjen, kan du ta ferie med mye bedre samvittighet, så da gjenstår det bare å pakke solbriller, badetøy, litt lesestoff, og ikke minst solkrem.


KJØP NORGES BESTE REISEFORSIKRING HER